intern 1st week..

How was it goin? Well, not bad actually. First day memang boring gila babas la kan…bukan pe, sebab kat plant ad problem sket. Something breakdown, maybe a machine. Pastu, ma sv pon bz la nk fix da problem. Dat day sempat gv me a short brief je. Sal department, what we will be doing and bg manual for me to read and understand the systems of machines. Aiyoh!!! Byk gak nk kena paham.. dahla ngantuk, biasa time office hour tu tido kat umah kan..haha memangla… then, kene ngadap manual…sape tak boring! Hahaha

Pastu the next day tu pagi2 lagi dah p South plant. Hurm, ye la for me as a new person kan, p survey the tempat la..tgk2 machine and operations. Huhu..balajar banyak machine. Have to understand how it operates. Hurm…takdela susah sangat nk paham..coz En. Khairul and Abg. Asral explain banyak benda, and if tak paham, apa lagi..tanya la…

The next day lak…wah! Have to teach points for AWF board for Mr. Cut. Huhu…bajet terrer… Actually, Abg. Asral explain dlu..then, baru la pass kat me..40 points, banyak gak wo..as for me, beginner…hmm ad ke tersalah teach. Point lari…sbb ad sikit kesilapan yang tak disangka akan effect da program.. takpe2, slamat berusaha…usaha kan tangga kejayaan…so, dah siap tu, end program and, checked da points, sama ada betul tak… it took me 3 hrs to complete 40 times 2 points…meaning..80 points. Wah, okay ar tu…saya budak baru belajar kan. Erm, actually, Mr. Cutter tu diprogramkan untuk cut da board dat will be put in LCD tv. So, da machine will be used by da operaters la kan.. hmm complete one job! So, balik! Har3…

Now, weekend yang agak best…penat smlm memang tak ilang lagi. Apa da…dah name wiken kan, bangun lambat la…apa lagi..huhu… Weekend doing nothing sbb…ntah…yearp, forgot lak, yesterday sambut birthday Abah..yang ad kat umah, Umi, Syafiq, Iwan n me je la….kakak takde sbb p kem dekat Masjid Negara…hmm..seb bek Iwan ad, jadi jurugambar..muahhaa.. neway, yesterday pon besday Trek. Just wish lar..sbb tak jumpe kan. If still kat UTP, maybe ley join sambut her besday. Heee….. :D Today, ma parents je kuar…da others including me, just stay at home..tak buat pepe pon.Surf tenet, and tgk cite..hee… tu jela.. nk wat pe lagi wiken..nk p ma fren ouse, tak berani lagi la..jalan tak brapa nk ingt da.. tunggu fatin datang sni la baru p umah dy..dy kate next week datang kL sbb nk p India. N after come back from India, will stay kt KL..pe lagi, pasni ley la hang out weekends kan..hmm…tak sabar. Wikend yang boring without frenss…. :P

0 comments:

Post a Comment