wiken again!

Another weekend after 3 weeks internship. Well, I don’t have any plan at all, because Wanis promise to come home. However, last Friday morning she sms me telling that she have to cancel the plan as if she come to my house, her housemate will be alone at home… Well, never mind then~ hmmm….

However, Wanis and Awa did come to Putrajaya wif Nita and another 2 friends, Ain and Amy. They came here to watch an orchestra match at PICC. Wow! Orchestra babe! Wanis ajk, but me rela sleep at home…and went there only after they finish the match. Haha! Tak larat eden nk layan orchestra…tdo lagi bagus..haha!

Hmm…Okay, that evening after the match finish…I went to the PICC to wait for them and we went to the Alamanda together. They want to have dinner, as they were hungry… Sanggup tgk that thing without lunch, babe! Hehe…mangat tol~

Yeap, after having dinner…lepak2 jap… pusing2 alamanda yang takdak hapa tu…then, brought them to the bridge. Wah, dah tempat best…mereka2 pon semangat la nk photoshoot duh~ Apa lagi..me pon layan jela.. Seb bek takdak camera Nikon tu..If tak maunya dorang2 tu taknak balik… tup2 tunggu bateri camera abes lu ah baru nk move…hahaha :D

Then, tgh dk sronot2 lepak tu, datang lak keta polis p round..aiyark! siap pasang siren dowh~ haha pe lagi, kalut r p kat keta… aiyoh! Bapak polisi ni pon takley nk tgk orang senang sket..huhu sebok jew~ haha

Dah tu, derang pon decide nak balik la… me pon, alang2 derang da kat situ kan…bawakla p u-turn kat Dataran Putra tu…hmm… Sronot tgk derang hepi2…heee :D Then, dah derang nak balik kan, Awa and Wanis pon tukar ler keta nek keta Nita balik, sebab at first 2 org tu nek ngan me…hohoh…

Pastu, lepas salam2 sume…derang pon nk gerak dh la.. Dah pesan kat Nita, pasni just amek jalan ke Kuala Lumpus(Maju Express Highway), then straight je follow jalan tu. First2 tu follow la…tgk2 derang tak amek jalan tu, so…me follow lagi…hahah…tgk2 derang p lalu nek brigde nk p PICC balik… Aiyoh, then…me pon follow lagi…pastu kol Wanis cakap derang amek jalan salah, then Wanis kata, takpe2 kami ad GPS. Hahaha…so, me pon ap lgi…blah je la alang2 da ngantuk kan…memang harap sgt jumpa tilam and bantal busuk kat umah tu..

Hahah! All of sudden, me tgh speeding before bridge tu kan, rupa-rupanya situ ada traffic light and tengah merah. Kebetulan plak, pak polisi lalu dowh dari arah sana…Aiyoh! Kantoi beb! Pak polisi tu pon sohla benti…ingatkan me sorang je yang kene…tgk2 derang pon langgar lampu merah beb! Haha…Ngok ngek tollll….. Abes ar kene ngn 2 orang Pak Polis tu… Ada la ceramah sket2…

“Kami ni dahla kawan En. Misran, kawan baik dia lak tu….dah kawan kan, takkan la kita org nk saman anak dia lak” salah sorang tu berkata…

Aiyoh, kene sbijik ak…hahahhahaahahaha…. Derang pon abes ar, sorang tu siap amek buku saman dowh… Yang polis sorang lagi tu okay je, me siap wat2 tanya jalan lak…sbb tadi ckp alasan blurrr…tak ingat jalan…tu tak nampak lampu merah..hahahahaha…
Sorry la pak polisi..besela, nak idup kan..

Yang nk saman me tadi, siap ckap nk call Abah lagi…Me pon cuak ar…haha Tanya dia balik.. “Nape nak kol abah lak?” Polis tu pon jawab, sbb nk gtau anak dy wat salah… Aiyoh, kerek tol ar pakcik polis ni…seingat ak dy penah kot p makan nasi umah ak..hoho Wat2 tak ingat ak lak..hmmm
Haha…atlast kami pon lepas ar..agak r lame dk situ…

Then, smpai umah je…me trus cite kat Abah…Hahaha Abah tergelak kot… “Derang saje je tu”… Cesh! Wat ak cuakk je…hahah…tpi, tak nervous langsung kot…slalunya if nething happen, me siap debar even bnda tu simple jew…hahaha

Hmm…tu la first time me nk kene saman…before this tak penah kena kot….Seb bek tak kena…300 dowh~! If kene, mati aku…abes half duit gaji tis month…muahahhahaa…
Takmo2…takmo kena saman… hmmm…serik dah kot…hahahaha


this is da only pic i have...wanis n awa~

0 comments:

Post a Comment