Pesan Abah





Abah selalu pesan,

"lam idup, ilmu de dua...ilmu pelajaran dan ilmu kehidupan. Nak jadi insan berguna, kenalah master dua2 ilmu neh."

Maksud Abah: sambil2 p skolah tu, kena la blajar pasal manusia dan ragam yek jugak.


"biar kita alah, tapi kita menang"

Maksud Abah: biarlah bersederhana, asalkan bahagia :)


"Yang baik jadikan tauladan,Yang buruk jadikan sempadan"

Maksud Abah: Do study, do observe, do anylize...yg baik tu boleh dicontohi, yang buruk tu mintak jauh la kan...


"Lupakan yang lain~"

Maksud Abah: p skolah tu blaja betul2, tayah dk pk menda bukan2 yg ley buat ilang fokus


This is ma interpretation for pesan abah...tak taulah kalo abah de maksud lain. Pepe pon, i'm glad to have such a great dad. :)

Thanks Abah & Umi for being there for me....always~








Pesan untuk diri sendiri: "Biar org buat kat kita, jgn kita buat kat org." dan tiada maksud tersirat.




2 comments:

  1. sharapika said...

    iwan paham ke mksud tersirat dy??

    haha...
    one of them is..
    "bukan org kene paham kita all the time, kita pon kene paham org jugak"

    mmg bestt... :P

Post a Comment