The Reasons


Hi...

It has been 1 week kan....me at ma new working place. wow, agakla kene gerak 6.30 pagi dari rumah. penat travel je hari-hari kan.tp takpe, here much-much better liao

Anyway, ramai tanya kenapa me resign. well, kalau me cakap sebab culture shock kang kene gelak....hahaha Anyhow, there are some reasons why. Few me can share here, but some other reasons might be too personal and you can ask me in personal kay. 

Yela, sape tak terkejut bila i sanggup kuar from oil & gas company. Tapi takpe, kalau ade rezeki next time ley mintak lagi. kan kan kan Sapura maybe?0.o ahaha

Okay2, others might not understand what i  really feel. Bukan niatku nak mempermainkan perasaan sesiapa, tetapi ini adalah untuk masa depan-ku. here is the rank why I resigned;

1. job description
2. management
3. life/job satisfaction

Hmm, nk kene elaborate gak ke? Fine..! am speaking in general kay. not intended to point to anyone kay. takde kaitan dengan yang hidup mahupun sudah meninggal. sebab neh adalah ape yang me rasa. orang lain me tak tahu kay. first reason is job description, okay me ngaku memang me tak minat langsung job scope yg me buat kat sana. am sorry. and the second reason is management. speaking in general, i just dont feel secure. am sorry. and the third reason is life/job satisfaction. everyday pegi n balik kerja, i just did not get that. hari2 kalau boleh nk pack barang pukul 5 lg. ahaha am sorry. plus hari-hari bukak jobstreet. erkk 0.o

So far, i have attended 10th interviews session, sampai dah boleh hafal skrip interview and dah tahu soklan-soklan interview. hahaha rajin betul pegi interview kan. there's nothing i can say more, coz me mmg suka jmpa org. learn about new things and learn about people too. so, sesiapa yang nk tips intervew, ur most welcomed. and i ade buat service untuk buat resume letopsss! any queries dipersilakan yeopp!

Oh ya! before I end, my life here at this new place....much-much better! Thank you Allah~ May Allah bless us and everything...





Okay, gambar neh adalah untuk tatapan khas adikku Syamima Misran and ma fren Sarah Salehuddin. To anyone yang berminat nk g final game Dato' Nicole esok, you can call me to get this ticket only at RM20. After game, ada special photo session with Dato'. 


cukup sudah untuk bebelan hari ini. renung-renungkan dan selamat beramal...



Last Day


Last Day?

Last day of what? I wish today is my last day here. Bos baru masuk tpi g makan kat pantry plak. Lalu kat depan ak buat tak nampak. Hahaha Fine! K.As dah mengamuk byk job masuk tapi tak cukup kaki tangan. Bukan niatku untuk menghuru-harakan. Even Lan happy ak dapat kerja lain. Dy pon faham keadaan ak. haha cliche kan.

Just met HR people. She said pasal confirmation tu. Tapi, me no comment. Malas nak campur tangan urusan bos. Coz I am fine. Heboh kat org cakap me nak resign sebab tak dapat confirmation lagi.
P-L-E-A-S-E la weyy. This thing lagi cliche.

I know, jumping to this future employer cant guaranteed me anything. Yes, better position. Better Job Description. Still it cant be guaranteed that I can develop there. Just hope so. Even for the environment thingy, nothing can promised me that am gonna like it there. Yes, that's the risk I should take. Maybe some people will understand. Some might not. Help me to grow. Just please! Let me be my true self. Just gimme the chance. The opportunities are such a big thing for a new comer. Trust me!


Wish me Luck for my future undertakings!






Description: http://signatures.mylivesignature.com/54488/122/893787201B241D1BF1BC6EDBCED9C50C.png

RFQ

Dear world,

It has been so hard these days. Mr. Godzilla pon da penat kot ngn my unstable emotion and also fluctuating moods. Well, I did not intended to do so. It’s just the things that evolve around me these days’ releases too much negative ions surround me.  Haih cakap macam neh, nati ade org ckp I blame other things untuk cover up benda yg I sendiri create actually. 

Haha Like I care~~! Actually, No lah…! Of coz not.

Okay the issue here today is not the money, but the scope. Where the happiness of me lies there. Money is just part of it. The deal is not…



Opps! Jab, ad phone call**********************************************************************(on call)




Ya Allah…dpt call for interview lagi. Dengan masalah yang sedia ada sekarang, ceq da penat. Now dah menyesal kenapa apply banyak2. Yea lah, dlu ak geram. I am not happy here, tu yang maen cekau je mana yang ade offer.

Tadi baru dia orang offer nak tambah 1k. Sbb nk ak stay. Now tambah satu interview lg. Company automotive lak tu. Lagi la pening! Macam mana ni Ya Allah. Susungguhnya hamba-Mu ini lemah dalam membuat keputusan.

Here, maybe I won’t stay. Coz money just can’t buy happiness. Just like sorry can’t buy forgiveness. It’s true.