The Reasons


Hi...

It has been 1 week kan....me at ma new working place. wow, agakla kene gerak 6.30 pagi dari rumah. penat travel je hari-hari kan.tp takpe, here much-much better liao

Anyway, ramai tanya kenapa me resign. well, kalau me cakap sebab culture shock kang kene gelak....hahaha Anyhow, there are some reasons why. Few me can share here, but some other reasons might be too personal and you can ask me in personal kay. 

Yela, sape tak terkejut bila i sanggup kuar from oil & gas company. Tapi takpe, kalau ade rezeki next time ley mintak lagi. kan kan kan Sapura maybe?0.o ahaha

Okay2, others might not understand what i  really feel. Bukan niatku nak mempermainkan perasaan sesiapa, tetapi ini adalah untuk masa depan-ku. here is the rank why I resigned;

1. job description
2. management
3. life/job satisfaction

Hmm, nk kene elaborate gak ke? Fine..! am speaking in general kay. not intended to point to anyone kay. takde kaitan dengan yang hidup mahupun sudah meninggal. sebab neh adalah ape yang me rasa. orang lain me tak tahu kay. first reason is job description, okay me ngaku memang me tak minat langsung job scope yg me buat kat sana. am sorry. and the second reason is management. speaking in general, i just dont feel secure. am sorry. and the third reason is life/job satisfaction. everyday pegi n balik kerja, i just did not get that. hari2 kalau boleh nk pack barang pukul 5 lg. ahaha am sorry. plus hari-hari bukak jobstreet. erkk 0.o

So far, i have attended 10th interviews session, sampai dah boleh hafal skrip interview and dah tahu soklan-soklan interview. hahaha rajin betul pegi interview kan. there's nothing i can say more, coz me mmg suka jmpa org. learn about new things and learn about people too. so, sesiapa yang nk tips intervew, ur most welcomed. and i ade buat service untuk buat resume letopsss! any queries dipersilakan yeopp!

Oh ya! before I end, my life here at this new place....much-much better! Thank you Allah~ May Allah bless us and everything...





Okay, gambar neh adalah untuk tatapan khas adikku Syamima Misran and ma fren Sarah Salehuddin. To anyone yang berminat nk g final game Dato' Nicole esok, you can call me to get this ticket only at RM20. After game, ada special photo session with Dato'. 


cukup sudah untuk bebelan hari ini. renung-renungkan dan selamat beramal...



0 comments:

Post a Comment