16 10



Untuk tatapanku…





Hanya Untuk Mu Sayang


Dear World,

Wow, dah lama tak guna perkataan world tu kan....haha neway, this post is specially dedicated to all my colleagues. Tajuk entry macam jiwang je kan. Zzzz....takde niat pon nk tulis entry jiwang kay.

Okay, actually what am gonna talk about today is a very simple thing. Maybe ada orang dah tahu and dah selalu gunakan. me pon always guna, especially when I would like to consider it as private dedication/wish.  Oh yea, actually am talking about posting my status on facebook.  

These few steps are easy to follow when I wish to update private status, which I wish only that person can read my status and not to the whole world. Neway, just follow the steps below:

1. 



 2.



 3.



4.



5.





p/s: harap info neh berguna untuk kawan rakan taulan




Eid Mubarak


Eid?

Wow...first time ever balik kampung! haha 

Dulu, masa dok kelantan, tak pernah balik beraya kampung abah....sebab nenek meniggal tahun 1994. Datuk plak memang dah takde masa abah darjah 3 lagi. Bila tiba raya, nak balik Kampung Pulau Meranti, abang-abang abah plak cakap takyah balik, sebab dorang seronok nak raya kat Kelantan. Dorang plak yang balik kampung yang bukan kampung. hehe

Then, sejak berpindah ke Putrajaya, this year raya is the first nak balik beraya kat Kelantan. So, dipendekkan cerita, umur 23 baru merasa balik kampung. Balik 3 hari je. Sebab Friday 2 September dah kene masuk kerja. Abah pon.

Anyhow, raya macam mana? 0.o 

Not bad! I mean, it was great actually. Seeing people yang dah lama tak jumpa. 

And and and the most important part is...tahun neh dah start kene bagi duit raya! haha dah tua katakan... tua? 0.o no lah! Yelaa...dah start keja, kene la bersedekah sedikit sebanyak...berkongsi dengan limpahan rezeki yang dikurniakan-Nya. Kadang-kadang kita kat atas, kadang-kadang kat bawah. lumrah kehidupan!
































18 08


It was 23 years ago...

the day I first gotta see the world, and the most important thing in life is...i gotta see my mom and dad.

was raised up in the most modest way and learn the hardship of life.

grown up!

and here I am. Thanks umi & abah for the greatest love I ever had in my life!










Thanks love!