Eid Mubarak


Eid?

Wow...first time ever balik kampung! haha 

Dulu, masa dok kelantan, tak pernah balik beraya kampung abah....sebab nenek meniggal tahun 1994. Datuk plak memang dah takde masa abah darjah 3 lagi. Bila tiba raya, nak balik Kampung Pulau Meranti, abang-abang abah plak cakap takyah balik, sebab dorang seronok nak raya kat Kelantan. Dorang plak yang balik kampung yang bukan kampung. hehe

Then, sejak berpindah ke Putrajaya, this year raya is the first nak balik beraya kat Kelantan. So, dipendekkan cerita, umur 23 baru merasa balik kampung. Balik 3 hari je. Sebab Friday 2 September dah kene masuk kerja. Abah pon.

Anyhow, raya macam mana? 0.o 

Not bad! I mean, it was great actually. Seeing people yang dah lama tak jumpa. 

And and and the most important part is...tahun neh dah start kene bagi duit raya! haha dah tua katakan... tua? 0.o no lah! Yelaa...dah start keja, kene la bersedekah sedikit sebanyak...berkongsi dengan limpahan rezeki yang dikurniakan-Nya. Kadang-kadang kita kat atas, kadang-kadang kat bawah. lumrah kehidupan!
































0 comments:

Post a Comment