Second Trimester

Referring to my second trimester of pregnancy...

I dah kurang loya or muntah-muntah. Seriously. And I was really careful on the food that I am taking. Kalau tersilap amik food yang angin nanti jenuh la tak boleh tido. Kesian husband jadi mangsa nk kene urut... Since then, sangat berhati-hati bila makan apa-apa sahaja. Gastric pon macam nak datang balik...dah lama pon tak gastric.

Bila dah second trimester ni makin kuat pulak selera makan. Baru lepas makan, lapar lagi...makan je kerja. Kat office ni macam-macam stok makanan ada. Kalau time makan memang suka order jus buah. Pastu suka sangat makan buah. Tak kira buah apa. Especially buah jambu. Setiap kali balik perak mesti singgah tapah untuk beli jambu. Then, kalau time lunch tu sanggup keluar panas-panas semata-mata nak beli buah.

Time ni jadi rajin masak balik. Sebab letih loya and muntah tu dah takde. So, rajin la update resepi nyer.

Kebetulan yang tak best is, sekarang ni haze plak. Negara jiran ni memang tak de belas kasihan sungguh. & Selfish. Dah ada kes kematian pon, tapi takda apa yang dibuat. Cuaca panas toksah cakap la. Tido malam tu mesti tak tahan panas. Sampai both of us dah kene demam sebab tak tahan dengan cuaca yang tak menentu ni.

Dah la tu, kene naik van.

Yang paling best, memang malas gila nak bangun pagi pergi kerja. Nasib baik la this co tak too strict. Paling lambat boleh sampai is 9.30am. And bos pon paham. Siap pesan takmo kita stress-stress. Even pernah kene panggil masuk bilik dia dapat ceramah free sebab colleague punya kerja.

Adeh. Stress kerja. Bukan stress sebab kerja banyak or tak dapat siap kerja. Tapi stress kene marah ngan boss sebab kerja orang lain yang tak efficient. As both in mechanical team, kenalah tadah sekali. Sebab bos ni kalau the other person tu takde mesti dy nak gelabah.

Moment yang paling best bila dapat first kick daripada baby. Rasa happy and tertunggu-tunggu plak.

Pasal gender baby mmg kitaorg tak kisah, so memang tak eager nak check pon. Husband always said asalkan baby sihat.

Itulah kisah second trimester. Next strory pasal third trimester lak.



0 comments:

Post a Comment