Back to Work after Maternity Leave

Maternity leave has ended last week, and I have started working. Back to work bebeh!!

Two months is not enough. Really not enough.

So, untuk sebulan Adam akan dijaga oleh Nenek. He's just two months old. Macam tak sampai hati nk hantar kat pengasuh. Lagipon tak jumpa lagi pengasuh nya.Yang ada kat bawah rumah tu nak charge RM450. She has 3 kids. Standard 5 & 3 and the last one baru 1yr old. Which is I can consider anak kecik-kecik lagi. And mengasuh 1 baby boy. Its not that I am underestimating her capabilities in handling 3 kids and 2 babies at the same time. It is just that, I want my son to get enough attention from the babysitter and so dy boleh fokus to my son bila Adam perlukan perhatian or anything.

Let say, if the other baby cry, and Adam pon cry nak susu...and her daughter pon cry nak susu. I believe, he will put her kid as priority. In the end, it is not only about money.

So, this one month, Adam, Mama, & Ayah kene bertabah lah ya! Bangun awal pagi sebab Ayah kene hantar Adam ke Putrajaya dulu then baru la boleh pergi kerja kt Puchong. Such a long journey for Adam & Ayah. Husb redha je kaki lenguh sebab tempuh beberapa kali jem. Kesian Ayah.




Our First Day Out

Fuh...setelah sebulan berpantang di rumah. Me gian sangat nak keluar jenjalan. Even pada hakikatnya, masa wedding Ateh tu masih belom habis pantang. Tapi, tu la...still nak buat itu ini terbatas.

Dah abes pantang tu, that weekend terus balik kampung. Kami dah rindu sangat nak balik Kuala Kangsar. Yelah, sejak dah sarat mengandung tak balik...so almost 2months tak balik. Huhu

So, the other weekend tu apa lagi. Terus ajak Husb keluar jenjalan. The whole day keluar. Pengalaman first time bawak Adam keluar jenjalan. Kekok la sket. Haha Bila dok dalam stroller tu dy diam je kalau ditolak. Tapi, kalau stop dy nanges. And ada part dy dah lapaar tu menggagau la cari tempat nk breastfeed. We went to IOI City Mall. Cesh...langsung tak Baby Nursing Friendly. Biliknya kecik je, ada sofa 1 seater sebijik and tempat basuh berak sbijik. OMG....nak cater beribu-ribu customer yang ada baby kecik, macam  ni je dy layan. Not so good la I think.

Since today semua orang free and my *niat untuk belanja family Seoul Garden belom lepas. So, today is the day. Anyway harini jugak adalah birthday Along. So, alang-alang tu celebrate. Alhamdulillah...lega rasanya. Akhirnya dapat jugak belanja family makan Seoul Garden. Fuhhh....0.6k jugak weh.

Yang penting, kitaorg jenjalan sampai tutup kedai okeh. Walaupun sedih jugak la sebab tak dapat satu pon barang yang kitaorg carik. Huhu next week dah start keje babe!!