Babysitter

It has been 2 weeks since Adam with the babysitter. Everything seems fine. But, I was abit nervous. Well, you know. I wish I am a fulltime housewife and a part time engineer or business woman who work from home. And so, I can take care of my own babies. Well, let the time decide on its own. For now, I just have to follow the flow.


 

Homemade Chicken Ball

Alkisah terlebih rajin that day. Kita main masak-masak dengan husband. Bukan main semangat lagi nak buat homemade chicken ball. Tengok resepi macam senang je. Husband ni kalau kita nak masak, dia makin semangat..sebab dia memang suka makan kat rumah. Lagipon chicken ball ni boleh buat banyak-banyak, then simpan dalam fridge. Bila balik kerja, senang, just fry. Nasib baik, Adam behave. Sekarang ni, kalau ada masa nak masak pon, waktu wikend jela. Sebab, during weekdays, memang dah tak sempat. Sampai rumah dah maghrib, pastu Adam plak dah pandai nak ngempeng je. Mama dia nk buat kerja rumah pon tak berapa nak sempat. Nasib baik Ayah memahami and rajin tolong Mama kan.

Adam yang behave, main dengan first toy dia.







Haha...after masak tengok2 dah macam ni. Semangat nak pusing-pusing.

Adam is 3 months old

As usual, every month, need to go to the clinic for check up and get Adam vaccinated. Biasanya memang ramai. Sampai pukul 9, pukul 11 lebih baru abes. Hmm Kali ni pergi sorang je sebab Husband busy dengan projek baru. Kene buat sort of a computer. Me pon tak paham sangat dengan kerja dia. Orang yang tinggi sabarnya je boleh main dengan coding ni kan. If me, tgk 5 minit pon dah rasa nak muntah. Haha...

And so, after check up ingatkan nak surprise kan nenek. Terus balik rumah Putrajaya. Nenek rindu sangat dengan Adam sebab Adam dah start stay dengan babysitter this month. Sampai je Putrajaya, haha tengok-tengok nenek tak ada. Rupanya nenek pon pergi klinik tak balik lagi. Bila nenek sampai rumah dlm pkl 1 tu terus nenek terkam Adam, tak sempat nak bukak tudung lagi kan. Hehe



Selepas rehat kat rumah kejab, nenek ajak pergi Alamanda sebab nak bayar bil Digi. So, Mama pon bawakla Adam pergi jalan-jalan. Then, singgah makan di Food Court. Nenek dan Atuk teringin nak makan sizzling kan.