My Husband Is A Good Cook

Oh my, tajuk entry dah macam novel kan. These time around, Adam Arsyad start untuk taknak dengan orang lain selain Mama okay. Even dengan Ayah pon Adam akan nangis dan nangis until Mama amek, dia akan automatically stop crying. Can you imagine? Hati Ibu mana tahan dengar anak dy nanges. Hajat di hati, nak masak today. Tapi disebabkan Adam dah nangis dan nangis, tugas memasak terpaksa bertukar tangan. Tengah-tengah masak tu tukar shift dengan Hubs. Hajat di hati nak sangat makan Lala masak pedas. Tu yang sanggup singgah MydinMart lepas amek Adam from babysitter. Huhu

Dah siap masak tu, fuhhh....bukan main sedapnyaaaaaaaa!!! Licin sepinggan Lala Mama makan sorang. Ayah punya portion, macam biasa, quarter chicken. Pon, masak pedas. Well, his favorite. Nasib baik suami tak cerewet sangat. Satu lauk pon dah cukup. Tak sempat dah nak buat lauk lain. Makan pon dah bergilir-gilir sekarang ni. Unless, kalau Adam tido la kan. Tapi tak mungkin! Dy akan tahan mata selagi boleh main. Selagi lampu on. Selagi dengar orang bercakap. Tahu??

Lagipon, memang Mama kempunan dengan Ayah punya masakan. Masa Mama pantang pon, the next 3rd and 4rth week of pantang, Ayah yang masak untuk Mama. Before left for work, Ayah akan masak dulu, then, baru pergi kerja. Yes, Mama know it was tiring, but, Mama just cant move on sebab Ayah masak sedap sangat walaupun lauk pantang okehh!! Untung Mama kan. =P




0 comments:

Post a Comment